Det er bare noen få dager igjen til sesongstart i Eliteserien Fantasy. Mens majoriteten av Norges befolkning befinner seg utendørs og nyter de første vårdagene, er det en liten, men betydelig, gruppe mennesker som nå låser døra, lukker persiennene og starter sine intense forberedelsene til årets fantasysesong…

Ok, så kanskje lider ikke alle fantasymanagere av D-vitaminmangel når vi skriver april-måned. Heldigvis finnes det flere måter å spille dette deilige spillet på, og det er garantert et rikt mangfold av personligheter blant årets deltakere. Vi vil allikevel hevde at det er visse typer som ofte går igjen i fantasy fotball-sjangeren.

Kjenner du igjen noen av disse fra venneligaen din?

1 Medgangsspilleren

Dette er typen som ofte går inn i fantasysesongen med masse entusiasme og pågangsmot, men som mister interessen etter to-tre dårlige runder. Fra denne kanten vil du typisk nok høre lovnader om at I ÅR, ja i år skal han virkelig henge med hele veien. Du kan være trygg på at det ikke blir å skje. Ved første tegn til motgang setter han seg selv på “holliday” og lar fantasylaget seile sin egen sjø. Medgangsspilleren kan nok fra tid til annen finne på å logge inn igjen for å sjekke ståa, men han mister fort motet når det oppdages at stjernespissen er solgt til belgisk fotball.

Vær obs på at disse managerne ofte kan gjøre det bra innledningsvis i sesongen, da de, som nevnt, ofte legger inn litt innsats i sitt første laguttak.

Styrke: Har Nicklas Bendtner som kaptein hele sesongen
Svakhet: Har Jone Samuelsen på laget hele sesongen

2 Fotballhipsteren

En stadig vanligere karakter i fantasyfotballen. Fotballhipsteren virker harmløs, men ikke la deg lure av det veltrimmede skjegget, de overdimensjonerte brillene og den utvaskede St.Pauli-drakta fra 1983. Når du sover sitter fotballhipsteren oppe og ser repriser av kamper fra mellom-amerikansk liga- KUN for å studere den nye costaricaneren til Kristiansund.

Til tross for sine enorme kunnskaper ender ofte fotballhipsteren med å skyte seg selv i foten. Herjet av indre demoner som pisker  han fremover i søken etter spillere med vanskelige etternavn, klarer han rett og slett ikke å velge ordinære og trygge spillere til laget sitt. Fotballhipsterens frykt for å bli sett på som vanlig gjør at fantasylaget hans ofte består av flere eksotiske- enn gode fotballspillere.

Styrke: En av hans ukjente spillere vil slå gjennom i år
Svakhet: De 14 andre gjør det ikke.

3 Heldiggrisen

Du har sikkert allerede spurt deg selv om hva denne personen gjør i din fantasyliga i det hele tatt. Hun (la oss være såpass ærlige) bryr seg ikke videre om fotball, men har av en eller annen grunn bestemt seg for å hive seg med for «moro skyld»(som om noe slikt finnes). En ufarlig konkurrent, tenker du kanskje?

Tenk en gang til…

Heldiggrisens begrensede fotballinteresse hindrer henne ikke i å sope inn 100 pluss-runder, etter at hun, av årsaker ingen vet, har satt opp Azar Karadas som kaptein den ENE runden han faktisk spiller spiss og scorer sine eneste 4 mål for sesongen…

Styrke: Virker å ha en nesten guddommelig evne til å forutse hvem som blir rundens storscorer.
Svakhet: Kan bli distrahert av middels gode såpeserier og Gunilla Persson i Svenske Hollywoodfruer.

4 Skyttergravskongen

Denne fantasymanageren er mer fasade enn en faktisk manager. Skyttergravskongen bruker mesteparten av tiden sin på å fortelle om hvor lite tid han faktisk bruker på fantasylaget sitt, og at han har mye viktigere ting han heller vil prioritere.

Men du ser gjennom løgnene hans…

Han bruker MINST like mye tid som alle andre på fantasylaget sitt, men han er livredd for å bli satt i bås som «fantasynerd», eller verst av alt: innrømme at noen andre kan fotball bedre enn han selv. Derfor graver han seg heller en god og dyp skyttergrav, hvor han uten noe risiko for personlige nederlag, kan sende av gårde verbale granater mot venner og bekjente han har slått- med tilsynelatende mye mindre innsats investert.

Denne managertypen går ofte for den sikre ruten. Selv om han ikke alltid sikter mot tittelen, legger han gjerne inn noen ekstra åretak for å sikre seg Europacupspill, slik at han kan fortelle andre hvor bra han har gjort det til tross for at han ikke følger noe særlig med.

Styrke: Solide, sikre laguttak
Svakhet: Tar ingen risiko. Mangler ryggrad.

5 Gambleren

Alltid bak, alltid jagende. Gambleren lever ene og alene for «the big kill». Om et suverent Rosenborg spiller hjemme mot ligaens dårligste bortelag, og hele fantasynorge gjør seg klar til å dunke på med Nicklas Bendtner som kaptein, DA er gambleren i sitt ess! En slik mulighet til å «spille mot feltet» klarer han aldri å la gå fra seg, og du kan være trygg på at han vil komme opp med et alternativt kapteinsvalg.

Gambleren er ofte velartikulert og kunnskapsrik. Han begrunner sine sjansespill med vel overveide analyser, og peker gjerne på økt verdi og god odds dersom han treffer. Men innerst inne vet alle, han selv inkludert,  at det egentlig bare handler om å tilfredsstille sine abstinenser.

Styrke: Ofte kunnskapsrik, og er flink til å time sine sjansespill.
Svakhet: Sliter med å holde seg på den smale sti. Tipper ofte over i ren hasard.

6 Fantasynerden

Her har du en du må passe deg for i venneligaen din. Fantasynerden har ofte spilt fotball selv, men har nå lagt skoene på hylla til fordel for den virtuelle fotballverdenen. Umulig å få tak i to-tre uker før sesongstart, da han gjerne befinner seg på La Manga for å lete etter spillere som brukes ute av posisjon.

Denne managertypen kan sin fotball. Og kanskje viktigst av alt: han kan statistikk. Fantasynerden vet hvor mange ballberøringer Espen Ruud hadde i motstanderens 16-meter forrige sesong, og han er ofte genuint sjokkert når andre fantasymanagere ikke har den samme kunnskapen. Her ligger også svakheten hans. For hver nye statistiske faktor han kommer over, ser han også en ny innfallsvinkel til sitt eget laguttak. Fantasynerden kan rett og slett gå seg bort i sin egen statistikkjungel, og hans stadig mer rivende sult etter ny informasjon kan være det som gjør at han til syvende og sist selvdestruerer. Det er i hvert fall det vi andre må håpe på…

Styrke: Kan statistikken inn og ut
Svakhet: Kan bli selvdestruktiv. Har ikke dame.

I tillegg finnes det en stadig sjeldnere type fantasymanager, nemlig han som ikke har prøvd ukentlig fantasy. Hver eneste runde kan du sette opp nye lag og kjempe om store premiepenger.

Sett opp ditt drømmelag for runde 1 her og kjemp om over 2000 kroner i premier. HELT GRATIS!

Eliteserien Fantasy: Slik tar du ut et vinnerlag

Read Post
Other posts we think you might like

Slik blir fantasysesongen din i 2017

Ja, vi elsker sesonglang fantasy, men enkelte går alltid galt. Vi har sett på noen ting som garantert kommer til å skje med din fantasysesong i 2017

Read post