Eliteserien Fantasy starter i neste uke. Her er 10 spillere du MÅ vurdere til årets fantasysesong!

Årets Eliteseriesesong er nå rett rundt hjørnet! Dette betyr forhåpentligvis at du er godt i gang med uttaket til ditt fantasylag. Prosessen med å velge ut hvilke 15 spillere man skal ha med på laget er morsom og givende, men også svært møysommelig. Det er fort gjort å gå glipp av nye stjerneskudd!

Vintersesongen er lang, og mye har definitivt skjedd siden vår øverste divisjon het Tippeligaen. Det er derfor lurt å lese vår spillerkjøpsguide, slik at rivalene dine ikke får noe forsprang på deg i årets fantasysesong!

Vi har gått gjennom alle spillere i Eliteserien Fantasy, og nøye vurdert hvilke 10 spillere man definitivt må vurdere til sitt lag i 2017. Fem av disse spillerne har vi kategorisert som «varp»- det vil si spillere vi mener har blitt priset for lavt i forhold til hvor mange poeng vi forventer at de kan plukke. Den andre halvdelen har vi kalt «stjernespillere». Dette er spillerne som ofte koster mye, men som allikevel er vanskelig å komme utenom.

Du må selvfølgelig ikke følge våre tips slavisk, men om du ikke har noen av disse på laget ditt er vi selvsikre nok til å si at du er på ville veier. Husk også å lese vår guide om balansering av budsjett og spillerstall før du gjør dine endelige kjøp.

VINN OVER 5000 KRONER PÅ FANTASYFOTBALL. PRØV UT UKENTLIG FANTASY NÅ! 

Varp

Moussa Njie (Stabæk)

Posisjon: Midtbane
Pris: 5,5m

Stabæk har vært målfarlige i vinter og har faktisk scoret i alle sine treningskamper. Det ser ut til at Njie skal fortsette den fine utviklingen fra i fjor, og spesielt samhandlingen med Ohi virker svært lovende. 4 mål og 8 assists i 2016 kan fort bli enda bedre når vi skriver 2017. Prisen på 5,5m, samt overkommelig kampprogram, burde gjøre kantspilleren høyaktuell til fantasylaget ditt.

Simen Juklerød (Vålerenga)

Posisjon: Midtbane
Pris: 6,5m

Dette er det vi kaller en fantasyspiller med stor F! Skuddvillig og veldig mange offensive involveringer. Lovende debutsesong (19/3/4), hvor han spesielt på slutten viste prov på sine kvaliteter. VIF virker å være på gang under nyansatte Ronny Deila, og 6,5m for en fast offensiv midtbanespiller er lekkert.

Daniel Fernandes (Lillestrøm)

Posisjon: Keeper
Pris: 4m

Rekk opp hånda den som tror at LSK blir mer solide bakover med Arne Erlandsen som trener!? Forsvaret er allerede blitt markant bedre i vinter, og vi blir ikke overrasket om Fugla blir et av lagene med flest clean sheets i år. At man da kan få inn en gul keeper til bare 4 millioner, er jo på grensen til useriøst!? Fakta er uansett at Fernandes virker å ha utkonkurrert Origi, som hadde en grusom sesong i fjor. Da duellen allikevel ikke er 100% avgjort, kan det faktisk være et alternativ å kjøpe inn begge keeperne, slik at man er garantert billig dekning uansett.

Alex Gersbach (Rosenborg)

Posisjon: Forsvar
Pris: 5,5m

Kan 5,5m for en forsvarsspiller egentlig kalles et varp? Vi mener ja, da både Meling og Hedenstad koster 6,5m. Førstnevnte er ute på ubestemt tid på grunn av en hodeskade han fikk for 3 uker siden, og det er foreløpig ikke satt noe tidspunkt på når han er tilbake. Dette har banet vei for Gerbach som blir å spille på venstrebacken i hvert fall frem til Meling er tilbake. Ingen andre forsvarere på RBK koster under 6m.

Jonas Lindberg ( Sarpsborg 08)
Posisjon: Angrep
Pris: 5,5m

Dette kan fort bli årets overraskelse i Eliteserien 2017. Har vært imponerende for et meget bra Sarpsborg 08-lag i vinter. 3 mål og 2 assists på de tre siste kampene, og er fast makker til dansken Mortensen oppe i en klassisk 4-4-2 formasjon. Hvem skulle trodd det etter fjoråret? Ser umiddelbart ut som det beste valget av budsjettspissene.

Stjernespillere

Nicklas Bendtner (Rosenborg)
Posisjon: Angrep
Pris: 12,5m

Lorden skal klare å bli toppscorer i Eliteserien selv om han bor på pianobar. Ferdig snakket. Et must for alle fantasyspillere.

Mike Jensen (Rosenborg)
Posisjon: Midtbane
Pris: 10,5m

Spiller allitd, holder et høyt nivå ALLTID. Svært poengfarlig midtbanespiller som hadde tredje flest poeng på RBK i fjor (123p). Så lenge Helland trøbler med skader er Jensen det tryggeste alternativet på midtbanen til trønderne. Jensens tre siste sesonger i tall: 29/9/3 (2014), 29/3/14 (2015) og 23/8/4 (2016). Garantist.

Espen Ruud (Odd)
Posisjon: Forsvar
Pris: 6,5m

Er det bærekraftig å bruke 6,5m på en forsvarsspiller? Normalt sett vil svaret alltid være et rungende «nei», men i tilfellet Espen Ruud stiller saken seg veldig annerledes. Backen var intet mindre enn den høystscorende spilleren i fjorårets Fantasy NM (LINKY) med 165p! Dette var langt fra noe fluke, da han også i 2015 hadde meget imponerende statistikk å vise til (28/4/10). Slår alt av dødballer, scorer direkte på frispark og er alltid offensiv bidragsyter når Odd angriper. Espen Ruud er Leighton Baines på speed, og enhver seriøs fantasymanager burde ha han på laget sitt.

Ghayas Zahid (Vålerenga)
Posisjon: Midtbane
Pris: 10,5m

Har blitt kalt Norges eneste trequartista, og det er virkelig en nytelse å se Mortensrud-gutten spille ball. Kanskje enda viktigere er det at det nesten alltid blir ekstra fantasypoeng når man har han på laget sitt. 10,5m for en VIF-spiller kan virke i overkant stivt, men all statistikk tilsier at han er verdt prisen. 143p i 2016 (28/8/7), og har produsert slike tall siden han debuterte i 2014-sesongen. Kan han enda bedre under Deila?

Jonathan Parr (Strømsgodset)
Posisjon: Forsvar
Pris: 6,0m

En i utgangspunktet litt overpriset forsvarspiller blir plutselig veldig interessant når man vet han blir å spille midtbane store deler av sesongen. Ble i fjor til og med brukt som kantspiller oppe i en 4-3-3 formasjon. Tok også straffespark. 26/2/5 i fjor, men spilte en del back.

SPILL FANTASY OG KJEMP OM OVER 5000 KRONER

TA UT LAGET DITT NÅ
Other posts we think you might like

Dødballtagere i Eliteserien

Read post

Dobbeltrunde 25: disse spillerne må du ha

Dobbeltrunde 25 kan være siste mulighet til å snu en tung sesong. Vi analyserer hvilke spillere man burde hente fra Vålerenga og Haugesund.

Read post

Eliteserien Fantasy: dødballekspertene

Sjekk ut vår komplette liste over dødball-ansvarlige i Eliteserien. Finn ut hvem som tar straffer, frispark og cornere før du tar ut laget ditt i Eliteserien Fantasy!

Read post