Vi har sett nærmere på hvilke spillere du burde sky som pesten til årets sesongstart i Eliteserien Fantasy.

Alle fantasymanagere som har noen sesonger på baken vet hvor viktig det er med en god sesongstart. For mange bomkjøp i starten senker lagverdien, og risikoen for at wildcardet går opp i røyk tidlig øker proporsjonalt med hver feilinvestering man har gjort. En dårlig start fører gjerne til tidlig desperasjon, som igjen leder til svake vurderinger og unødvendig gambling for å ta igjen det tapte. Unødvendig gambling for å ta igjen det tapte fungerer bare i ca 4% av tilfellene, så i de resterende 96%  havner du istedet et hav av poeng bak konkurrentene dine. Et hav av poeng bak konkurrentene er stort sett nok til at man mister motivasjonen og setter strek for årets fantasysesong allerede i mai…

Konklusjon: IKKE gjør bomkjøp!

Er det et fly? Er det et tog? Nei, det er Pascal Simpson! Tidenes bomkjøp i norsk fotball.

Les vår guide og sørg for at du gjør færrest mulig feil med ditt første laguttak. Kan du sette opp et feilfritt lag?

Har du prøvd ukentlig fantasy? Velg ditt lag for neste runde her og kjemp om over 5000 kroner. Fantasy som kun varer EN runde.

FORSVAR

B. Acosta (BRA) og G. Sørensen (BRA)

Pris: 6.0m

Man burde ha gode grunner til å kjøpe forsvarsspillere til over 5,5m. Disse to Brann-forsvarerne er et godt stykke unna å kunne forsvare prisen. Hverken Acosta eller Sørensen har statistikk som tilsier at de burde koste mer enn for eksempel Kristiansen og Nouri (begge 5,5m) som begge scoret flere poeng sist sesong. Acosta hadde 82 poeng, mens Kristiansen og Nouri hadde henholdsvis 129- og 132 poeng i fjorårets Fantasy NM. Vi kaster også ut en liten brannfakkel(!) og sier at bergenserne skal få det veldig tøft med å kopiere fjorårets suksess.

MIDTBANE

P. Helland (RBK)

Pris: 11m.

Som alltid så er skader et tema når man snakker om Rosenborgspilleren. Var ustoppelig i 2015 med 13 mål og 7 assists på kun 21 kamper. Forrige sesong var tråere: 20/4/6. Vært en del skadet i vinter. Spilletid er nøkkelen til suksess i Eliteserien Fantasy, og vi mener at både Jensen (10.5m) og Midtsjø (8.5) er sikrere alternativer i så måte. Når en skal bruke såpass med penger burde det være garantert at spilleren er fast i startoppstillingen.

J. Samuelsen (ODD)

Pris: 8m.

Haugalendingen hadde en vanvittig sesong i 2014 (28\9\7), men er historisk sett ikke noen stor poengsanker. 2014 er faktisk eneste sesongen Samuelsen har scoret over 5 mål i hele sin karriere. Kun 1 mål i 2016, hvor han også var en del skadeplaget. Det finnes mer poengfarlige alternativer på Odd, slik som Zekhnini (8.5m) og Nordkvelle (9m). Samuelsen spilte heller ikke generalprøven mot Start.

E. Huseklepp (HAU)

Pris: 8,5m.

Relativt bra uttelling på få muligheter forrige sesong for Brann. Alle vet at Huseklepp har poeng i seg, men alltid spørsmålstegn knyttet til klubbskifter. Til 8,5m er han blant de dyreste midtbanespillerne på spillet, og det er for mye å betale for en spiller som ikke har prestert jevnt i Eliteserien siden 2013. Finnes et rimeligere alternativ i f.eks. Hajradinovic (7,5m) som hadde 27/4/7 forrige sesong. Kan være lurt å avvente litt her, da Haugesund har et veldig tøft kampprogram.

F. Aursnes (MFK)

Pris: 8,0m

23/3/2 i debutsesongen for Molde, men mange innhopp. God boks-til-boks spiller som også tar noen hjørnespark. Er allikevel bak Strand (8m) i dødballkøen, og ikke like målfarlig som Svendsen (8,5m). Når det i tillegg er usikkerhet hvor mye spilletid Hareid-gutten blir å få, blir dette en klar «STYR UNNA» for vår del.

ANGREP

P. Pedersen (VIK)

Pris: 6,5m

Fikk mye spilletid i 2016 uten å imponere. Kun 5 mål på 28 kamper. Stavanger virker å være lei av dansken nå. Slitt med å score i vinter. Vraket til generalprøven mot Djurgården (0-2 tap).

S. Vuk (TIL)

Pris: 7m.

Nyinnkjøpt fra Slovensk toppdivisjon hvor han har scoret 37 mål på 120 kamper. Ikke fungert overhodet i oppkjøringer, og tromsøværingene har allerede begynt å miste tålmodigheten med spissen. En av mange spisser i mellomprissjiktet, men finnes bedre alternativer i f.eks. Omoijuanfo (Stabæk, 6,5m.), Ajeti (Lillestrøm, 6,5m) eller Appiah (Viking, 7m). Våre kroner settes på at Isberget i løpet av ganske kort tid blir å omdøpe sloveneren til k*k.

T. Børven (BRA)

Pris: 9,0m.

Er en av tre spisser som koster 9,0m, og er den 6. dyreste spissen på spillet. Selv om vi liker tanken på «Børvis» som spiss- han er tross alt en formidabel avslutter- må vi et stykke tilbake i tid for å finne sist sesong han scoret noe særlig med mål (2013- 29/9/1 for VIF). Kun 5 mål på sine siste 54 tellende matcher. Noe av årsaken er naturligvis manglende tillit i Nederland. Vi mener det finnes bedre spisser i denne prisklassen, og syntes det er for mye å betale 9m for en spiller som ikke har bevist noe som helst de siste sesongene.

M. Bakenga (RBK)

Pris: 10,5m.

Har du tenkt å være lur og droppe Bendtner til fordel for denne mannen? Glem det! Selv om Bakenga kan virke som en litt spennende differensial-spiller, så kan man ikke punge ut 10,5% av budsjettet på en som aldri blir å spille fast i år. Er soleklart bak Bendtner i spisskøen, og selv om han helt sikkert kan få noen kamper ute på kanten i 4-3-3, forsvarer det slettes ikke den uspiselige prisen. Bakenga er en kul fyr, men ikke “10,5millioner-kul”.

HVORDAN SER DRØMMELAGET DITT UT FOR NESTE RUNDE?

TA UT LAG OG VINN OVER 5000 KRONER
Other posts we think you might like

Dødballtagere i Eliteserien

Read post

Dobbeltrunde 25: disse spillerne må du ha

Dobbeltrunde 25 kan være siste mulighet til å snu en tung sesong. Vi analyserer hvilke spillere man burde hente fra Vålerenga og Haugesund.

Read post

Eliteserien Fantasy: dødballekspertene

Sjekk ut vår komplette liste over dødball-ansvarlige i Eliteserien. Finn ut hvem som tar straffer, frispark og cornere før du tar ut laget ditt i Eliteserien Fantasy!

Read post