Vi hadde gjort våre forberedelser. Grunnmuren var lagt. Årets sesong i Eliteserien Fantasy kunne bare komme. Vi var klare til å suse rett til topps! «The sky was the limit»,osv.  Lite visste vi om hvilken ublid skjebne fantasygudene hadde planlagt for oss…

Nå sitter vi her da.. slukøret og poengmager. Sesongstarten har vært lite annet enn grusom for vår del. Og etter at laget vårt fikk seg en siste sjanse (for tredje gang) i runde 4 uten å levere, er det nå på tide å ta i bruk fantasyfotballens redningsflåte: wildcardet- eller villkortet, om du foretrekker det.

Atter en syltynn runde ga oss ingen valg: wildcardet måtte på!

Vi har gått over laget vårt med kritisk lupe og kvittet oss med en hel haug av spillere som har underprestert kraftig så langt i sesongen. Disse ubrukelige søppelspillere er blitt byttet ut med en kombinasjon av spillere som har prestert godt og spillere vi føler oss trygge på at kommer til å levere fremover (hørt den før?). Under følger en liste over solgte og kjøpte spillere, samt de spillerne vi velger å beholde.

KEEPER

Fernandes 4.0m (LSK) → Janukiewicz 4.0m (SIF)

Arne Erlandsen har tydeligvis blitt både gammel og småsenil. Han har ihvertfall glemt gamle forsvarskunster, for Lillestrøm lekker som ei sil om dagen. Nå ble også budsjettkeeper Fernandes vraket til fordel for Origi forrige runde, så her er det bare å kaste portugiseren på havet kjappest mulig! Janukiewicz har, litt overraskende, tatt plassen i Bugges skadefravær. Selv om Godset ikke imponerer veldig er 4.0m veldig rimelig for en keeper fra et av de antatt beste lagene.

Dyngeland 4.5m (SOG) BEHOLDES

Sogndal slipper inn mål, men Dyngeland plukker opp ekstra poeng for redningene sine slik vi spådde på forhånd. Var altså den keeperen med flest poeng i forrige sesongs Fantasy NM.

FORSVAR

Melgalvis 4.5m (LSK) → Nouri 5.5m (BRA)

LSK-argumentet står. Brann har gjort våre forhåndstips til skamme og virker like solide som i fjor. Ja, kanskje til og med bedre? Nouri var den defensive spilleren med flest poeng for bergenserne i fjor, og blir vår vei inn i forsvaret til de røde. Husk at Brann kun slapp inn 6 mål TOTALT på hjemmebane i 2016-sesongen. Klart færrest av samtlige.

Coly 4.5m (KBK) → Antonsen 4.5m (TIL)

Så langt virker det som om Kristiansund blir den soleklare dumpekandidaten i Eliteserien 2017. Selv om de har sluppet til lite på hjemmebane, liker vi kampprogrammet deres fremover svært dårlig. Antonsen er angrepsvillig på TILs venstreside, og tromsøværingene har fine kamper fremover (STB h, AFK b, KBK h).

Parr 6.0m (SIF) → Gregersen 5.2m (MFK)

Et av hovedargumentene ved å hente Parr for så mye som 6m denne sesongen var at han lå an til å bli brukt på midtbanen eller i angrep. Dette har ikke skjedd i Skulleruds 4-4-2, hvor backen er blitt brukt som nettopp det: back. Blir da litt for dyr. Vi var før sesongen veldig skeptiske til å hente Mode-spillere på grunn av Solskjærs rotasjonspolitikk, men Gregersen virker å være et av de sikreste kortene. Dette er også en spiller som mest sannsynlig vil fortsette å øke i pris, så her hopper vi på toget før det er for sent!

Ruud 6.5m (ODD) BEHOLDES

Ingen stor start for verken Odd eller Ruud, men backen ser fortsatt skarp ut. Her stoler vi på langtidsstrategien vår enn så lenge. Flest poeng av samtlige spillere i fjorårets Tippeliga.

Moe 4.1m (STB) BEHOLDES

Flott budsjettspiller. Overraskende om han ikke øker mer i pris.

MIDTBANE

Jevtovic 7.9m (RBK) BEHOLDES

Årets kupp på midtbanen til trønderne. Så lenge han fortsetter å spille vil nok også prisen fortsette å stige.

Midtsjø 8.5m (RBK) BEHOLDES

Her var vi mer usikre, men velger å stå med Midtsjø av tre hovedårsaker: 1. han spiller 90 min nesten hver gang, 2. leverer historisk bra med mål og assist, 3. størst potensiale til å øke i pris etter Jevtovic.

Zahid 10.4m (VIF) → Svendsen 8.6m (MFK)

VIF ble maltraktert borte mot MFK i runde 4. Selv om det tidvis svinger fremover av oslolaget, har Zahid vært fullstendig ute av det. Vi er trygge på at Holmlia-gutten slår tilbake, men selger han nå før prisen dropper ytterligere. Svendsen har vi vegret oss mot en god stund nå, men veldig vanskelig å se bort i fra prestasjoner og prisstigning. Vi får bare krysse fingrene og håpe at Solskjær ikke skrur på rotasjonsknappen riktig ennå.

Njie 5.5m (STB) BEHOLDES

2 assist på 4 kamper, og han har spilt 90+ i alle matchene. Fin rotasjonsspiller på midtbanen som vi naturligvis beholder.

Heintz 4.5m (S08) → Jradi 6.5 (SIF)

Heintz var vår ene kalkulerte «gamble» før sesongen. Dessverre har det blitt lite spilletid for unggutten på et sprudlende Sarpsborg-lag. Vi erstatter han derfor med en annen gamble, nemlig Bassel Jradi. Dette var fjorårets store hype etter at han hadde herjet for LSK i pre-season. Ble aldri noe mer enn en moderat suksess hos Fugla, men så var nå også de gulkledde et begredelig skue stort sett hele sesongen. SIF med gunstig program de tre neste (SAN h, KBK b, S08 h), så vi satser på at Jradi kan følge opp scoringen han hadde mot Sogndal i runde 4. Fin pris og gode muligheter for prisøkning på sikt.

ANGREP

Pedersen 10.4m (SIF) → Tagbajumi 7.7m (SIF)

Med tanke på prislappen kan en ikke si annet enn at Pedersen har vært en stor skuffelse frem til nå i sesongen. Gult kort (som skulle vært rødt), straffemiss og anonyme opptredener gjør at vi selger unna en av våre «big hitters». Vi ser ikke lengre enn til hans spissmakker når vi velger erstatter. Tagbajumi ser rett og slett klart hvassest ut for øyeblikket.

Lindberg 5.6m (S08) BEHOLDES

Det kan kjennes litt ut som om vi tapte en coinflip når vi endte opp med Lindberg fra S08 istedenfor Mortensen eller Trondsen før sesongen. Faktum er nå uansett at svensken har lagt opp til 2 mål på 4 kamper, samtidig som også han har steget noe i verdi. Vi tror målpoengene fra Sarpsborg kommer til å bli spredt mer utover etter hvert, så vi holder fast ved vår budsjettspiss ihvertfall litt til. Her er det også et poeng at vi trenger en stigning på 0.1m til før vi kan selge unna og profitere på spilleren.

Lord Bendtner 12.5m (RBK) BEHOLDES

Vi står fast på at lorden ender opp med 20+ mål, så han blir stående på laget vårt helt til Dovre faller.

 

Vårt nye lag ser dermed slik ut

Hva syntes du om vårt nyoppussede fantasylag?

NB:

Den observante leser kan ha fått med seg at vi har endret litt på rotasjonsstrategi (les vår artikkel om uttaksstrategi her). Vi spiller nå med 3 såkalte «big hitters» i forsvaret vårt, mens vi roterer på de to budsjettspillerne. Ved å bruke denne 3-2 rotasjonen har det derfor vært et poeng å finne budsjettspillere som hadde hjemme- og bortematcher om en annen. Derfor ble Antonsen foretrukket fremfor en del andre alternativer. Vår rotasjonsstrategi er uendret på midtbanene og i angrep.

NÅ KAN DU VINNE 5000 KRONER PÅ NORSK FANTASY

DELTA I KONKURRANSE
Other posts we think you might like

Dødballtagere i Eliteserien

Read post

Dobbeltrunde 25: disse spillerne må du ha

Dobbeltrunde 25 kan være siste mulighet til å snu en tung sesong. Vi analyserer hvilke spillere man burde hente fra Vålerenga og Haugesund.

Read post

Eliteserien Fantasy: dødballekspertene

Sjekk ut vår komplette liste over dødball-ansvarlige i Eliteserien. Finn ut hvem som tar straffer, frispark og cornere før du tar ut laget ditt i Eliteserien Fantasy!

Read post