Turbofantasy øker stadig i popularitet her hjemme. Spillet følger nøyaktig de samme reglene som Eliteserien Fantasy og FPL, men skiller seg ut ved at det kun spilles over en runde. Turbofantasy er ganske enkelt EN sesong på EN runde! Den store appellen til spillet ligger i nettopp denne intensiteten. Bommer du med laguttaket her, så vet du at du starter igjen med blanke ark neste runde. Legg til at det betales ut gode pengepremier til de beste managerne, så skjønner du fort hvorfor stadig flere folk spiller.

Så hva er da den egentlige forskjellen på turbo- og sesonglang fantasy? Hva kreves for å bli en vinnende spiller i turbofantasy? Vi spurte Keyser, en av Norges mestvinnende turbomanagere og seierherren i Fantasybets Eliteserien Open sist helg!

Godt over 5000 kroner ble betalt ut i premier. Hadde du nok poeng til å bli topp 4?

Hei Keyser! Du satt opp det beste turbolaget til forrige helgs Eliteserien Open og vant med det førstepremien på nesten 2500 kroner. Gratulerer! Dette gjorde du til og med uten å treffe med kapteinsvalget ditt. Er turbofantasy virkelig så enkelt?

Takk for det! Ingen av «stjernene» leverte denne runden, så 3 poeng på Helland (C) tror jeg lå på snittet denne runden, så det var ingen krise å bomme på kapteinsvalg.

Vinnerlaget ditt hadde en sterk defensiv stamme i fra Vålerenga, mens dine offensive spillere stort sett kom fra RBK og Sarpsborg 08. Kan du fortelle oss hva som var tankegangen bak uttaket ditt?

Jeg var fryktelig heldig med laguttaket der, Tollås Nation (15p) var ikke på laget mitt før etter at lagene ble annonsert kl 17. Jeg hadde en Svenske(?) der som spilte forrige kamp, han ble heldigvis vraket og Tollås kom inn på mitt lag. Det var helt tilfeldig at det ikke ble han andre midtstopperen til Enga.

Du satt opp laget ditt i en 3-4-3 formasjon. Er dette din foretrukne formasjon, eller varierer du ofte på hvordan du stiller opp dine utvalgte?

3-4-3 er den formasjonen jeg bruker mest ja, men jeg begynner å bli mer og mer usikker på om det alltid er riktig. Vi har i det siste sett at en 5-backslinje kan være fryktelig effektivt, spesielt om det er litt lite mål i runden. Det er heldigvis mange veier til målet i dette spillet.  Jeg tror alle formasjoner kan vinnes med.

De som spiller og følger litt med på turbo fantasy internasjonalt har ganske sikkert sett «nicknamet» ditt gå til topps i flere andre turneringer. Har du lyst til å avsløre noe av hemmeligheten bak suksessen din?

Vanskelig å si, jeg bruker nok mer tid på å sjekke oddser og stats enn de fleste. Jeg brukte\bruker fortsatt alt for mye tid på FPL (Fantasy Premier League, red.) så det er ikke akkurat noe nytt spill for meg.

Hvor lenge har du spilt?

Jeg var tidlig ute med å registre meg på Fantasybet, men det var først til denne PL- sesongen jeg har spilt hver uke og har begynt å vinne litt i tillegg.  Som en spilleglad fyr, har jeg fulgt med på  DFS- industrien(Daily Fantasy Sports, red. ) en god stund. Vi har sett en eksplosiv vekst i USA for denne formen for spill, og der spilles det om millioner av dollar.  Håper og tror at vi i fremtiden  kan legge på noen 0’er i prizepoolen her hjemme også.

Var det vanskelig å lære seg turbofantasy?

Jeg har spilt FPL  med pengeinnsats i over 10 år nå, så overgangen til Fantasybet var veldig myk da de har identiske regler som FPL. 

Hva vil du si er den største forskjellen på hvordan du tenker når du tar ut et lag i turbo fantasy vs sesonglange spill?

I turbo så må man «spisse» lagene mye mer enn i sesonglang. Man planlegger kanskje for 5-10 uker når man henter en spiller i sesonglange spill,  i turbo så leter man etter 4-ish matcher og vil ha spillere fra dem lagene med lettest motstand den uka.  Jeg liker å se hva bookiene tror om antall mål i kampen. Hvis oddsen på over 2,5 mål i en kamp er veldig lav, så kan det være lurt å ha med noen angrepspillere fra de lagene, selv om det er en «grå» kamp du ikke hadde sett for betaling en gang. Det er mange år siden jeg så mer enn 20 min av en tippeligakamp, men med et fantasylag er det jo plutselig interessant igjen.

Vi må jo nesten spørre om hvordan du har gjort det så langt i Eliteserien Fantasy også. Hvordan ligger du an i poeng og plassering nasjonalt?

Jeg laget meg ikke lag der, angrer.

Og selvfølgelig til sist: Do you Bendtner?

Nei takk.

Tollås Nation og Lindberg fikset biffen for Keyser i runde 5.

Har du aldri prøvd turbofantasy? Prøv Fantasybets gratisturnering med pengepremier til de beste managerne! 

Other posts we think you might like

Fantasyeksperten: Thomas Andersen

Hvordan kommer man seg opp blant de 15 beste FPL-managerne i verden? Vi har tatt en prat med en som har klart det. Og han deler velvillig sine hemmeligheter!

Read post