I denne artikkelserien bruker vi bookmakernes sannsynlighetsberegninger til å hjelpe oss i jakten på det perfekte fantasylaget. Ved å sammenligne og analysere tallene til et nøye utvalg av oddssettere, kan vi med stor nøyaktighet forutse hva som kommer til å skje i neste serierunde. Våre beregninger gir deg en kjempefordel mot dine fantasy-rivaler, og det er bevist at denne metoden kan øke gjennomsnittscoren din med opptil 25 poeng. 

For hver runde vil vi bruke vår analyse til å ta ut en perfekt fantasystall på 15 spillere som vi vil bruke i Fantasybets ukentlige gratisturnering. Denne turbo-fantasyen varer bare en runde, så du gjør på mange måter unna en sesong på en helg! Vi vil også bruke dette laget som inspirasjon til vårt Eliteserien Fantasy-lag.

 💰 Vinn penger med fantasylaget ditt i helga! 

⚽ Delta i Fantasybets gratisturnering nå ⚽

Vi setter opp laget vårt med utgangspunkt i noen regler. Disse er som følger:

  1. Laguttaket vårt følger vanlige Eliteserien Fantasy- regler (ikke mer enn 3 spillere fra hvert lag, 100m budsjett, 2 målvakter, 5 forsvarsspillere, 5 midtbanespillere, 3 angripere).
  2. Kapteinen vår vil alltid være den offensive spilleren som har størst matematisk sannsynlighet for å score mål i den aktuelle runden. Visekapteinen vår vil alltid være den defensive spilleren med høyst matematisk sjanse for å holde nullen (Clean Sheet).
  3. I forsvar velger vi ut en spiller fra hvert av de 5 lagene som har størst sannsynlighet for Clean Sheet.
  4. Vi spiller alltid i en 3-4-3 formasjon.
  5. Vi velger aldri spillere som har under 75% sannsynlighet for å starte.
  6. Når to spillere har samme odds for å score eller å holde nullen, vil vi alltid velge den billigste spilleren slik at vi på den måten har mer penger tilgjengelig til resten av laget.

I tråd med det som er blitt tradisjonen, skal vi kjapt oppsummere forrige rundes innsats før vi begir oss ut på en modig analyse av runde 22 i Eliteserien Fantasy. Sluttsummen for Oddsassistentens drømmelag sist runde ble ærlige 55 poeng. Dette var 13 poeng over gjennomsnittet. Spesielt fornøyd var vi med valget av Grossmuller (15p) som vår siste mann på midtbanen. Kaptein Mos holdt også det bookmakerne hadde lovet, og scoret mål i Ålesunds hjemmemøte med Stabæk. Er det noe vi har erfart, så er det at man skal feire hvert riktige kapteinsvalg som om det var det siste. Ihvertfall når spillet heter Eliteserien Fantasy!

Spesielt for runde 22 er at vi har en såkalt “double gameweek” for to av lagene i Eliteserien. Det vil si at disse skal spille to kamper hver i løpet av en Eliteserien Fantasy-runde. Dette får store konsekvenser for våre sannsynlighetsberegninger, da spillerne for Tromsø og Odd får to muligheter til å holde nullen eller score mål. Selv om ingen av lagene har vært veldig imponerende så langt i Eliteserien, er det allikevel disse lags spillere som blir de største favorittene til å ta poeng. Dette kan være verdt å tenke på når du tar ut ditt Eliteserien Fantasy-lag. Det har mindre å si for Fantasybets turneringer, siden disse IKKE inkluderer den ekstra kampen mellom dobbel-lagene.

Vårt drømmelag vil ta utgangspunkt i Eliteserien Fantasy, så det vil bli tatt hensyn til dobbeltrunden.

DEFENSIVE ODDS

LAG Clean Sheet (CS) Odds Sannsynlighet for CS
Odd * 1.67 59,8%
Tromsø* 1.88 53.1%
Rosenborg 2.48 40,3%
Lillestrøm 2.75 36,4%
Sarpsborg 08 3.2 31,3%
Sogndal 3.3 30,3%
Brann 3.3 30,3%
Molde 3.3 30,3%
Haugesund 3.65 27,4%
Sandefjord 3.8 26,3%
Stabæk 3.9 25,6%
Viking 4.3 23,3%
Tromsø 4.4 22,7%
Strømsgodset 4.5 22,2%
Ålesund 5 20,0%
Kristiansund 6.75 14,8%
Vålerenga 8 12,5%

Ikke overraskende er det de to lagene med dobbelkamp i runde 22 som gis høyest sannsynlighet for clean sheet. Spesielt Odd har tidvis vært solide bakover, så vi er svært komfortable med å velge oss en forsvarspiller derfra som visekaptein. Vi lander på Thomas Grøgaard som det tryggeste valget her, men var fristet av dødballspesialist Espen Ruud også. Vi velger førstnevnte fordi Ruud er rapportert som usikker til første kampen.

Den neste som kommer inn i  trebacksrekka vår blir Hans Nordbye (TIL) . Finnmarkingen har gode arbeidvilkår i Valakaris spreke 3-5-2 formasjon, og virker å være en relativt trygg starter. Vår siste mann i forsvar er gjengangeren Vegard Hedenstad (RBK), som nå er tilbake fra skade. Hjemmekamp mot et skadeutsatt Vålerenga burde kunne gi både clean sheet og målpoeng for den svært offensive backen.

Uhlsport-hanskene deler vi ut til Arnold Origi (LSK). Den sympatiske keeperen har plukket noen ekstra poeng de siste kampene for redningene sine, og Erlandsen må vel få orden på forsvaret sitt snart??

De siste plassene der bak gir vi til McDermot (KBK), Rosted (S08) og Wæhler (SOG). Disse velges med bakgrunn i både pris og sannsynlighet for clean sheet.

MÅLSCORERODDS

Spiller Målscorer Odds Sannsynlighet for scoring
Bakenga (TIL) 1.96 51,0% *
Diouf (ODD) 2.09 47,8% *
Rashani (ODD) 2.1 47,4% *
Bendtner (RBK) 2.2 45,4%
Hussain (ODD) 2.3 43,8% *
Åsen (TIL) 2.46 40,7% *
Adegbenro (VIK) 2.5 40,0%
Jevtovic (RBK) 2.5 40,0%
Mortensen (S08) 2.6 38,5%
Tagbajumi (LSK) 2.6 38,5%
Knudtzon (LSK) 2.6 38,5%
Sigurdarson (MFK) 2.7 37,0%
Ramsland (SOG) 3.1 32,3%
Brustad (MFK) 3.1 32,3%
Diatta (S08) 3.1 32,3%
Pedersen (SIF) 3.2 31,3%
Orlov (SKB) 3.3 30,3%
Pedersen (TIL) 3.4 29,4% *
Kastrati (SAN) 3.4 29,4%
Brochmann (STB) 3.5 28,6%
Andersen (SIF) 3.5 28,6%
Koomson (SOG) 3.6 27,8%
Høiland (VIK) 3.6 27,8%
Stokke (KBK) 3.7 27,0%
Mendy (KBK) 3.7 27,0%
Schultze (SOG) 3.8 26,3%
Mos (AFK) 3.9 25,6%
Gytkjær (FKH) 3.8 26,3%
Kassi (STB) 4.0 25,0%
Morer (SAN) 4.0 25,0%
Jensen (RBK) 4.0 25,0%
Jradi (SIF) 4.1 24,4%
Abdi (FKH) 4.3 23,3%
Gyasi (STB) 4.4 22,7%
Moa (VIF) 4.4 22,7%
Melgalvis (LSK) 4.5 22,2%
Rolantsson (SKB) 4.6 21,7%
Papazoglou (AFK) 4.7 21,3%
Grossmuller (SAN) 4.9 20,4%
Haugen (SKB) 5.3 18,9%
Ejuke (VIF) 5.3 18,9%
Matthew (LSK) 5.5 18,2%
Barmen (SKB) 5.6 17,9%

 

Et av hovedproblemene med denne dobbeltrunden har vært alle skadene hos de to aktuelle lagene. I skrivende stund virker det veldig lite sannsynlig at Oliver Occean (ODD) og Thomas Lehne Olsen (TIL) rekker første kampen, så vi har valgt å ikke inkludere disse to i vår offensive analyse. Kapteinsvalget vårt blir derfor Mushaga Bakenga (TIL), selv om det begynner å bli veldig lenge siden spissen imponerte nevneverdig. Får mest sannsynlig midtspissrollen i TILs to hjemmekamper.

Et revansjelystent Rosenborg burde gjøre kort prosess mot Vålerenga på Lerkendal. Det er derfor ingen overraskelse at Nicklas Bendtner (RBK) er gitt nesten 50% sannsynlighet for mål denne runden. Dansken ville vært vår soleklare kaptein denne runden om det ikke hadde vært dobbeltrunde. Den siste spissplassen er nesten litt selvmotsigende, da Patrick Mortensen (S08) spiller borte mot Tromsø- et lag vi har tatt ut en forsvarsspiller i fra. Denne litt merkelige dynamikken oppstår naturligvis på grunn av dobbeltrundens natur, hvor TIL får to muligheter til å holde nullen.

Midtbanen vår fylles opp med totalt tre Odd- og TIL-spillere: Pape Pate Diouf (ODD), Elban Rashani (ODD) og Gjermund Åsen (TIL). Det følger et lite OBS-varsel med Rashani, hvor de siste ryktene sier at han muligens må stå over minst en av kampene. Et annet alternativ fra Odd kan da være Etzaz Hussain (43,8% sannsynlighet for mål). Vår eneste spiller som ikke kommer fra dobbeltrunde-klubbene er Samuel Adegbenro (RBK).

Første mann til å bli byttet inn hvis noen av våre faste spillere ikke får noen minutter, blir Krepin Diatta (S08). Senegaleseren er en het potet om dagen. De som så hvordan han, nesten alene, laget hakkemat av Vålerenga sist runde, vil helt sikkert være fristet til å føre han opp i startoppstillingen sin. Dere trenger ihvertfall ikke frykte kjeft fra oss om dere gjør det!

Vi sender uansett dette laget ut i krigen til runde 22 i Eliteserien Fantasy

Kan du gjøre det bedre enn oddsassistenten? Ta ut ditt beste lag til runde 22 og vinn pengepremier💰 Gratis å delta! 

Lykke til med fantasyrunden din!

Måtte oddsen være med deg🙏

 

KJEMP OM OVER 10 000 KRONER MED FANTASYLAGET DITT!

LES MER HER
Other posts we think you might like

Oddsassistenten Runde 21

Til og med den beste manager trenger en assistent! Sjekk ut hvilke spillere oddssetterne mener du må ha på ditt fantasylag i runde 21 av Eliteserien. Analyse av sannsynlighet for clean sheets og mål.

Read post

Oddsassistenten Runde 20

Til og med den beste manager trenger en assistent! Sjekk ut hvilke spillere oddssetterne mener du må ha på ditt fantasylag i runde 20 av Eliteserien. Analyse av sannsynlighet for clean sheets og mål.

Read post

Oddsassistenten Runde 19

Til og med den beste manager trenger en assistent! Sjekk ut hvilke spillere oddssetterne mener du må ha på ditt fantasylag i runde 19 av Eliteserien. Analyse av sannsynlighet for clean sheets og mål.

Read post