Sjansen for å vinne i lotto er 1 til 5 379 616. Med mindre du har bostedsadresse til Verdaln i Nord-Trøndelag, vet du at det er tøffe odds å jobbe med. Det du kanskje IKKE vet er at dette også, grovt regnet, er sannsynligheten for å gå til topps i verdens mest populære managerspill- Fantasy Premier League (FPL). Med over 5 millioner spillere på verdensbasis sier det seg selv at konkurransen om verdensherredømme er knalltøff, og de fleste av oss tenker vel egentlig ikke engang tanken på å gå helt til topps.

Thomas Andersen fra Tønsberg er ikke “de fleste av oss”. Han er, i skrivende stund, nummer 11 i verden, og med det Norges beste fantasyspiller. I tillegg til å herje verdensrankingen i FPL, har han også begynt å slå seg opp i “Daily Fantasy”. Et turbo-fantasyformat som kun går over enkeltrunder, hvor fantasymanagere spiller mot hverandre om ekte penger. Dette er altså en allsidig spiller med stort repertoar, så det er ikke rart at vi ble heftig begeistret når vi klarte å lure fantasyguruen til et intervju…

Kan vi få norsk seier i årets FPL-sesong?

Hei Thomas, og gratulerer med en forrykende start på FPL-sesongen! Etter en slik innledning må det være lov å drømme om den store gullmedaljen. Kan du gå helt til topps i årets sesong?

Hei, takk for det. I den posisjonen jeg er nå, så er alt mulig. Men det er klart jeg skal ha enormt med flyt for å ende opp på topp til slutt!

Hvor lenge har du spilt Fantasy Premier League?

Jeg har spilt siden 2008/2009 sesongen

Hva er ditt beste resultat fra tidligere sesonger?

Mitt beste resultat fra tidligere er 131 000, så den bør jeg ihvertfall klare å slå i år.

Er det noe konkret du har gjort annerledes i år for å gjøre det såpass bra?

Jeg har ihvertfall vært mer tålmodig. Tidligere år har jeg ofte brukt masse tid inn mot sesongstart, bare for å bruke wildcardet etter to runder. Jeg har også stolt mer på egne vurdering og truffet svært godt på timingen av når en spiller må ut av eller inn på laget.

Vi legger merke til at du har relativt billige defensive spillere (keeper og forsvar). Er dette en bevisst strategi du har valgt for å bruke mer penger fremover?

Ja, du finner mye OK spillere i prissjiktet 4,5 – 5,0m. Jeg foretrekker å spille med 3 i forsvar og tar mest hensyn til kampprogram i det leddet. Det gjør at jeg nesten alltid har 3 forsvarere som møter en overkommelig motstander.

Laget ditt inneholder naturlig nok flere av årets suksesshistorier. Hvilken spiller er du mest fornøyd med å ha hentet inn tidlig?

Jeg er veldig fornøyd med at jeg traff på Davies og Jones fra start da ingen av de var forventet å spille fast. Men jeg er nok mest fornøyd med at jeg fikk inn Hazard rett før han fant formen, og fikk ha han ganske alene helt frem til nå.

Denne sesongen har vært mye preget av Manchester City og Guardiolas rotasjonspolitikk. Hvordan har du forholdt deg til dette?

I starten handlet jo alt om å ha flest mulig City spillere, og det gjorde ikke noe om spilleren din startet på benken for de kom stort sett inn og scoret alikevell. Det er ikke tilfelle lengre, og da blir det vanskelig. Jeg har forsøkt å lese Guardiola, men det har vist seg helt håpløst. Jeg går ned til kun formspilleren Sterling som eneste City-dekning denne runden, i påvente av bedre tider.

Du holder jo selv med Manchester United, men har ingen spillere derfra. Føler du det er vanskelig å holde seg objektiv når du spiller?

De første sesongene spilte jeg litt med hjertet, men det gir ingen resultater og det er ingen som hedrer deg av den grunn. Nå sliter jeg kanskje mer hvis det er en spiller jeg ikke har sansen for. Jeg syntes for eksempel at Salah så ut som en keitete spiller med flyt i starten av sesongen, men klarte heldigvis å se forbi det da han stort sett leverte i 10 runder på rad.  

Er det noen av United-spillerne som er nære å komme seg inn på laget ditt?

Jeg forsøkte å finne plass til Pogba, men det dilemmaet slipper jeg noen runder nå. Ellers er det få interessante spillere, kanskje Lindelöf frem til Bailly og Jones er tilbake.

Laget ditt er akkurat nå uten Harry Kane som har en eierandel på hele 37,4%. Er dette noe du er komfortabel med før Tottenhams to neste, ganske lette, hjemmekamper mot Stoke og Brighton?

Nå er ikke Tottenham i noen flytsone om dagen og jeg prioriterer “form over fixtures”, men det er klart at Kane alltid har et enormt potensial. Programmet hans etter de to kampene er dog litt avskrekkende. Jesus skal ut av laget mitt før helgen, så det er fortsatt mulig at det blir plass til Kane. Hvor mange andre som har han tenker jeg ikke på.

Et ganske hektisk juleprogram står foran oss, og faren for rotasjon er alltid til stede . Er det noen trygge “julespillere” du mener man MÅ ha nå som kampene kommer såpass tett?

Jeg tenker ihvertfall at det er viktig å ha spillere som er, nær sagt, uunværlige for klubben sin. Det er vanskeligere for brighton å sette ut Gross, enn det er for Arsenal å sette ut Ramsey. Hvis jeg skal velge en spiller, så ser jeg for meg at Morata må spille mye.

“Tømmereik”- et lag i den absolutte verdensklasse!

Alle prøver jo å finne sine “egne” diamanter. Kan du røpe navnet på noen spennende differensialspillere du har i kikkerten om dagen?

Charlie Austin

Som nevnt innledningsvis så spiller du jo også daily fantasy, hvor det er om å gjøre å ta ut et best mulig fantasylag til kun EN runde. Hvem vil du si er den viktigste spilleren å få inn til GW16?

Hazard. West Ham ser stadig helt elendig ut og sliter med en del skader på defensive spillere. Hazard har plukket 42 poeng på sine siste fire kamper, det taler for seg selv.

I daily fantasy vinner de beste managerne pengepremier. Er fantasy om penger noe du har vært vant med fra kompisligaene i FPL?

Det har som regel vært litt penger involvert, for å øke spenningen og bevare konkurransen ut året.

Hva er årsaken til at du begynte å spille daily fantasy hos akkurat Fantasybet?

Fantasybet benytter seg av samme scoring system som FPL, det er veldig enkelt å forholde seg til. Det er også kult at siden er laget av nordmenn.

Fantasybet kjører flere turneringer i jula med over 30 000 kroner i pengepremier. Hvordan bruker du din erfaring fra FPL når du tar ut laget ditt til slike  konkurransene?

Siden jeg bruker mye tid på FPL nå, slipper jeg å gjøre noe research når jeg skal sette opp lag på Fantasybet. Der  kan jeg også få inn de spillerne jeg sliter med å få inn på laget på FPL.

Legger du mest vekt på statistikk når du tar ut laget ditt, eller verdsetter du det å se kamper selv høyere?

Jeg prøver å se så mye som mulig, det er ikke alltid tallene forteller hvilke spillere som er i form. Men hvis det er noen som ser bra ut, så sjekker jeg statistikkene deres før jeg eventuelt setter de inn.

Kan du avslutningsvis gi oss glade amatører ett enkelt tips for å forbedre fantasyspillet vårt?

Ikke ta for mange sjanser, det vil ikke lønne seg i lengden. Spill på det trygge!

Vi rundet av intervjuet med å be Thomas sette opp sitt “drømmelag” til Gameweek 16. Dette laget meldte han også på i Fantasybets gratiskonkurranse. Her blir de beste fantasymanagerne belønnet med pengepremier, og konkurransen går kun over en runde.

Drømmelaget: Gameweek 16

Norges beste fantasyspiller gir kapteinsbindet til Hazard denne runden. Gjør du?

KAN DU SLÅ NORGES BESTE FANTASYSPILLER?
TA UT DITT DRØMMELAG TIL GW16 OG KJEMP OM PENGEPREMIER💰
MELDT DEG PÅ VÅR GRATISKONKURRANSE NÅ

VINN OVER 10 000 MED FANTASYLAGET DITT

LES HVORDAN HER
Other posts we think you might like

Fantasyeksperten: Keyser

I denne spalten intervjuer vi landets beste fantasyspillere. Vi åpner ballet med en av landets mestvinnende turbofantasyspillere: Keyser- som også hadde det beste laget i runde 6.

Read post